Gezellig en Veilig

Gezelligheid en veiligheid gaan samen

Onze vereniging werkt in dagdelen samen in groepen van minimaal 2 en maximaal 5 personen in ons ruime atelier. Dat is niet alleen voor de gezelligheid, maar ook voor de veiligheid. 

Welk dagdeel beschikbaar is, is afhankelijk van hoeveel kernleden de vereniging heeft en hun beschikbaarheid. 

In 2023 werken we op de woensdag (middag en avond), de donderdag (middag en avond) en de vrijdagmiddag. Een dagdeel duurt 3,5 uur. Wekelijks kan men in onze online agenda aangeven wanneer men aanwezig wil zijn. (en kun je zien of er anderen aanwezig zijn). De gegevens ontvang je na aanvang van je lidmaatschap. Als er geen plek meer is binnen een dagdeel word je op de wachtlijst geplaatst of kun je kiezen voor een ander moment.

De dinsdagavond is gereserveerd voor verenigingsactiviteiten. Zie daarvoor hier! Excursies vinden in het weekend plaats.  

In ons Atelier geldt: Werk veilig of werk niet. Aspirant leden krijgen eerst een instructie voor gebruik van het beschikbare materiaal voordat ze aan de slag gaan. De kettingzaag -die we heel soms gebruiken om het hout grof te 'trimmen'- mag uitsluitend door de daarvoor gecertificeerde leden gehanteerd worden. Slijpen met hulp van de Tormek-8 alleen nadat je een goede instructie hebt ontvangen of ervaren bent met het apparaat.

Commissies houden onze vereniging gezellig en veilig, zij zijn het hart van onze vereniging.

We hopen dat als de vereniging groeit we de 'werkmomenten' kunnen verruimen. Groei is geen doelstelling op zichzelf, maar onze ambitie is om in 2023 minimaal 20 actieve leden te hebben. Zo kunnen we de de vereniging flexibel, gezellig en veilig houden.