Georganiseerde Verenigingsactiviteiten 

Naast het gezamenlijke werk in ons atelier vinden we elkaar op verenigingsactiviteiten die georganiseerd worden door onze evenementencommissie.

Ledenavonden

We zijn een vereniging waar we van elkaar te leren. De wat meer ervaren leden brengen hun kennis graag over op de wat minder ervaren leden. Ieder kwartaal wordt er op de dinsdag of maandagavond een Ledenavond georganiseerd waar het accent ligt op elkaar te helpen. Loop je dus tegen een uitdaging aan in je beeldhouwwerk, dan kun tijdens de Ledenavond samen met een meer ervaren lid naar oplossingen zoeken. Superleuk! en Knetter leerzaam!

Thema-avonden

Drie maal per jaar organiseren we thema-avonden. Op een themaavond deelt een lid of gastspreker kennis over onderwerpen die van belang zijn voor de ontwikkeling van onszelf als beeldhouwers in hout. Men kan dan denken aan 'slijpen en wetten', (natuurlijk) kleuren van beelden, houtbewerkingstechnieken in culturen, maar ook aan boekbesprekingen. Deze avonden zijn ook toegankelijk voor niet-leden tegen een kleine vergoeding van €7,50.

Exposities

Leden die dat leuk vinden kunnen hun werk presenteren op de exposities of houtmarkten waar we ons presenteren. Exposeren is belangrijk om ook op de langere termijn ons bestaan als vereniging te borgen. We tonen daar ons werk aan de buitenwereld. Onze leden leden nemen deel aan de standbezetting en helpen bij de opbouw en afbouw van onze stand. Jaarlijks nemen we deel aan minimaal 2 exposities.

Excursies

Regelmatig organiseren we gezamenlijke excursies naar exposities, musea of galeries. NIet alleen bezoeken we het werk van hout kunstenaars, maar ook verwante discipline zoals beeldhouwers in speksteen, gieterijen of andere ruimtelijke kunstenaars. Deze activiteiten vinden meestal plaats in het weekend. De excursies worden op adhoc basis georganiseerd. De excusiekosten worden niet uit verenigingsgelden betaald, maar zijn voor eigen rekening, en zo mogelijk carpoolen we vanaf ons Atelier. Aanmelden doe je via de eigen whatsappgroep van Guts&Klopper.