Soorten

Ruimte voor uiteenlopende werkniveaus

Binnen onze vereniging onderscheiden we 3 soorten formele lidmaatschappen: Aspirant Leden, Leden en Kernleden. 

Aspirant leden zijn leden zonder aantoonbare ervaring in beeldhouwen in hout. Zij volgen eerst een basiscursus in beeldhouwen voordat zij als lid kunnen instromen. De vereniging kan daar zelf in voorzien of je doorverwijzen naar een docent die de vaardigheid bezit om je in korte tijd veel kennis en techniek bij te brengen. Aan zo'n instapcursus zijn extra kosten verbonden. Het lidmaatschapsgeld van de vereniging betaal je voor de tijd dat je tussentijds oefent in ons Atelier. We raden aspirant leden aan om te starten met het kleinste lidmaatschap (12 keer per jaar), want misschien blijkt gaandeweg dat je het toch minder leuk vindt als aanvankelijk bedacht. Een aspirant lid werkt altijd met Leden en Kernleden om zich heen zodat hij/zij voldoende begeleiding kan krijgen, maar de Leden en Kernleden toch ook voldoende aan hun eigen werk toekomen. 

Leden kunnen met zeer beperkte begeleiding  werken aan een sculptuur en participeren in de commissies van onze vereniging. Dit lidmaatschap is in meerderheid vertegenwoordigd binnen 'Guts en Klopper'.  

Kernleden kunnen volledig zelfstandig werken. Als leden werken, dient er altijd een kernlid aanwezig te zijn in het atelier. De kernleden dragen de vereniging. Zij werken met de leden samen in commissies en initiëren verenigingsactiviteiten. Enkele van onze kernleden zijn bevoegd om gebruik te maken van bijvoorbeeld de kettingzaag om het hout te 'trimmen'.